29 Nisan 2015 Çarşamba

2002 – 2015 İnternet: Nerden Nereye? [İnfografik]


10 yıl. Düşününce, uzun bir süre değil. Ancak bir 10 yıl önce büyük bir sosyal ağ dendiğinde akla Friendster gelirdi ve 3 milyon kullanıcısı vardı. Microsoft’un Internet Explorer’ı %95 pazar payına sahipti. Dünyada çevrimiçi internet kullanıcı sayısı 600 milyondan daha azdı. Bu sayı bugün Facebook kullanıcılarının toplamından daha azdır.
2002’de dünya nüfusunun yalnızca %9’u, 569 milyon kişi, internet kullanıcısıydı. 2012’de dünya nüfusunun %33’ü, yani 2.27 milyar insan, internet kullanmaktadır.
İnternet kullanımı 2002’de günlük ortalama 46 dakika iken; 2012’de 4 saat olmuştur.
2002’de %95 pazar payına sahip Internet Explorer’dı. 2012’de bu oran %39’a düşmüştür. Google Chrome %28, Mozilla Firefox %25 pazar payıyla 2012’nin önde gelen internet ağı tarayıcıları olmuşlardır.
İnfografikten internet ve sosyal ağlar ile ilgili daha geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

28 Nisan 2015 Salı

Duyduk duymadık demeyin; Facebook Like Box Yenileniyor!

Nasıl ki günlük hayatımızda  kendiliğinden oluşmuş, yasal olmayan ama uymamız gereken kurallar varsa, web dünyasında da yer edinmek için uyulması gereken bazı kurallar var. Belki diyeceksiniz ki: Zorunda Mıyım? Elbette bu kurallara uymak zorunda değilsiniz; ancak takip edilmek, popülerlik kazanmak, marka bilinirliğinizi artırmak için bu kurallara uymanız şart. Bu doğrultuda web sitelerinin “olmazsa olmaz” eklentilerinden biri haline gelen Facebook Like Box’ı kullanmayı da bir kural olarak değerlendirebiliriz. Çünkü Facebook Like Box Facebookbir web  sitesinde imajınızı ve kimliğinizi nitelik açısından ön plana çıkarmanın en kolay ve en pratik yolu.
Facebook şu an milyonlarca sitede adeta bir kural gibi kullanılan Like Box’ı 23 Haziran’da yayından kaldıracağını duyurdu. Elbette bu Facebook’un Like Box’ı tamamen kaldırdığı anlamına gelmiyor. Yapılan açıklamaya göre, yeni yayınlanan Graph API v2.3 versiyonuyla beraber, daha temiz bir görünüme sahip yepyeni bir Like Box kullanıma sunulacak. Tasarımsal olarak da daha şık bir görünüme sahip olacak yeni Like Box’ı yayına alabilmek için eskisinin kodlarını tamamen kaldırmanız gerekiyor. Yeni yüzü ve yeni özellikleriyle birlikte yeni Like Box’ı heyecanla bekliyoruz. icon smile Duyduk Duymadık Demeyin; Facebook Like Box Yenileniyor!

21 Nisan 2015 Salı

İstanbul reklam ajansları

İstanbul reklam ajansı seçmeye çalışan bir firmaysanız, kendinizi samanlıkta iğne arıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Birkaç reklam ajansıyla görüşmüşseniz ve hepsi çok güzel sunumlar yapmışlarsa, seçim işi daha da zorlaşır. Tahmin edebileceğiniz gibi, yanlış bir seçim size para kaybı olarak dönerken, iyi bir seçim de satışlarınızın artmasına sebep olacaktır.
Her şeyden önce, neden bir reklam ajansına ihtiyaç duyduğunuzu net olarak belirleyin. Reklam ajansından ne amaçla kampanyalar veya reklamlar tasarlamasını isteyeceksiniz? Bir satış hedefi gerçekleştirmek için mi, yoksa piyasaya sunmayı düşündüğünüz yeni bir ürün mü var? Veya insanları bir sosyal sorumluluk benzeri projeyle mi etkilemek istiyorsunuz? Küçük bir firmayken, bir markaya dönüşmek ve markanıza uygun sloganlar ve değerler yaratılmasını mı istiyorsunuz? Ne istediğinizi bilir ve net olarak ifade edebilirseniz, reklam ajansı da size daha net geri dönüşler yapacaktır.
Doğru İstanbul reklam ajansı bulmak için, önce kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. İnternet tabi ki günümüzün en çok kullanılan arama platformu, ancak yerel iş dünyası dergileri de size bu konuda yardımcı olabilir. Çevrenizde reklamlarını çok beğendiğiniz bir firma varsa, onların reklamlarını kime yaptırdıklarını da araştırabilirsiniz.
Bu ön araştırmadan sonra yapmanız gereken şey, hangi reklam ajanslarının ürün veya sektörünüz hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduğunu bulmak olmalıdır. Bu konuda bilgi sahibi olmak için, ajansın websitesini inceleyebilirsiniz. Ama şunu da aklınızda tutun: Daha önce sektörünüzde bir reklam kampanyası tasarlamamış olup, farklı sektörler için çok iyi işler çıkarmış, geniş kapsamlı çalışan birçok reklam ajansı da vardır. Reklam ajansının portföyündeki reklam kampanyalarını akıllıca bulmuşsanız ve bu kampanyalar hoşunuza gittiyse, o reklam ajansını da “Görüşülecekler” listenize eklemenizde bir sakınca yoktur.
Gözünüze kestirdiğiniz reklam ajanslarına belirli bir formatta hazırladığınız soruları e-posta olarak gönderebilirsiniz (veya tercihinize göre bunları yüz yüze de görüşebilirsiniz). İstanbul reklam ajansı, sizin pazarlama hedeflerinizle ilgili ne gibi fırsatlar ve zorluklar gördüğünü sorun. Standart, her yerde rastlayabileceğiniz cevapları veren, size çok geç cevap veren veya sizin hayal ettiğiniz kapsam veya tarzla ilgisiz cevaplar veren reklam ajanslarını eleyin. Ajansa mutlaka daha önce yaptığı işleri görmek istediğinizi söyleyin ve daha önce reklam tasarladıkları firmalarla görüşmeyi de deneyin. Eğer bu son dediğimizi yapabiliyorsanız, reklam ajansının firmayla ilişkisini ve belirttikleri iş teslim tarihlerine ne derecede dikkat ettiklerini mutlaka sorun.
Bir başka önemli mesele bütçe. Reklam ajansına bütçe yönetimini nasıl yaptığını sorun. Mümkünse reklam bütçenizi ajansla birlikte belirleyin. Bu konuyu atlarsanız, imkanınızın el verdiğinden daha dar kapsamlı veya daha az kaliteli bir reklam elde edebilir veya tam tersine, bütçenizi aşan bir fiyatla karşılaşabilirsiniz. Unutmayın ki, bütçeniz ve çalışmayı düşündüğünüz ajansın boyutu ve çalışma kapsamı arasında doğru orantı vardır.
Bütün bunları yaptıktan sonra elinizde birkaç reklam ajansıİstanbul reklam ajansı ismi kalacaktır. Artık, bu reklam ajanslarıyla yüz yüze görüşme zamanı. Siz onlara gidebilir veya onları kendi ofisinize çağırabilirsiniz. İyi bir reklam ajansı, ilk görüşmenizde sizin amaçlarınızı olabildiğince detaylı anlatmanıza izin verir ve bu da sizi ve firma hedeflerinizi anlamaya çalıştığının bir göstergesidir. Yani, ilk görüşmede konuşmacı siz olacaksınız. Ondan sonra, konuşma sırası ajansa gelecektir.




Tabela Fiyatları

Işıklı Tabela Fiyatları

Işıklı Tabela Fiyatları hizmetlerimizden yararlanmak için tabelacı arayan müşterilerimize özel, ön keşif ve fiyatlandırmak için Işıklı Tabela Fiyatları ve çevre bölgeleri kapsayan tabelacılık hizmetlerimizi sizlere sunmaktan mutluluk duyarız.
Tabela ve Reklamcılık hizmetlerimizlerimiz den aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak yararlanabilirsiniz.
Avcılar Tabela FiyatlarıBahçelievler Tabela FiyatlarıBakırköy Tabela Fiyatları
Bayrampaşa  Tabela FiyatlarıBağcılar  Tabela FiyatlarıBaşakşehir Tabela Fiyatları
Beylikdüzü Tabela FiyatlarıBeyoğlu Tabela FiyatlarıBeşiktaş Işıklı Tabela Fiyatları
Büyükçekmece Işıklı Tabela FiyatlarıEsenler Işıklı Tabela FiyatlarıEyüp Işıklı Tabela Fiyatları
Fatih Işıklı Tabela FiyatlarıGaziosmanpaşa Işıklı Tabela FiyatlarıGüngören Işıklı Tabela Fiyatları
Kağıthane Işıklı Tabela FiyatlarıKüçükçekmece Işıklı Tabela FiyatlarıŞişli Işıklı Tabela Fiyatları
Zeytinburnu Işıklı Tabela FiyatlarıKayışdağı Işıklı Tabela FiyatlarıAtakent Işıklı Tabela Fiyatları
Cennet Işıklı Tabela FiyatlarıHalkalı Işıklı Tabela FiyatlarıKanarya Işıklı Tabela Fiyatları
Kızıltoprak Işıklı Tabela FiyatlarıSefaköy Işıklı Tabela Fiyatlarıikitelli Işıklı Tabela Fiyatları
Gümüşpala Işıklı Tabela FiyatlarıTahtakale Işıklı Tabela FiyatlarıCihangir Işıklı Tabela Fiyatları
Taksim Işıklı Tabela FiyatlarıMecidiyeköy Işıklı Tabela FiyatlarıFındıkzade Işıklı Tabela Fiyatları
Cerrahpaşa Işıklı Tabela FiyatlarıAksaray Işıklı Tabela FiyatlarıTopkapı Işıklı Tabela Fiyatları
Çapa Işıklı Tabela FiyatlarıKocamustafapaşa Işıklı Tabela FiyatlarıÇamlıca Işıklı Tabela Fiyatları
Esenyurt Işıklı Tabela FiyatlarıKazlıçeşme Işıklı Tabela FiyatlarıMerkezefendi Işıklı Tabela Fiyatları
Üsküdar Işıklı Tabela Fiyatlarıİdealtepe Işıklı Tabela FiyatlarıFlorya Işıklı Tabela Fiyatları

Web Tasarım Fiyatları

İnternet siteleri oldukça çeşitlidir. Kişiler için özel bloglar, ticaret siteleri, kurumsal siteler oluşturulmaktadır. web tasarım Fiyatları oluşturulacak kriterlere göre oldukça değişiklik gösterebilmektedir.  web tasarım Fiyatları belirli kriterlere göre baz alınmaktadır. Bir site ne kadar çok işçilik ve uğraş istiyor aynı zamanda çeşitli teknolojik kodlardan yararlanıyorsa Fiyatlar bu yönde değişecektir. Bir sitenin içeriği dahi  web tasarım Fiyatları incelendiğinde etkilidir.
 
Eğer anlaştığınız firma sizin talep ettiğiniz site ile çok fazla uğraşmak zorunda kalmamış ve zamanının küçük bir kısmını harcayarak bu sorunu çözmüş ise ödeyeceğiniz  web tasarım Fiyatları düşük olacaktır. Ancak bilinmelidir ki bazı standart siteler vardır. Bunlar hazır siteler olarak da geçmektedir üzerlerinde bazı iki üç değiştirme yapılır ve müşteri için azda olsa kişiselleştirilerek müşteriye verilir bu sitelerin çok fazla özgün olmasını beklemeniz mümkün değildir. Bu siteye benzer site kullanan birçok kişi olduğu için zaman zaman başka siteleri çağrıştırması normal olacaktır.
 
Son derece büyük uğraşlarla hazırlanan siteler orijinal ve özgün bir şekilde hazırlanmışsa büyük bir emek sonucunda ortaya konmuş demektir. Kişiler özgün bir siteyi ortaya çıkarabilmek için üzerinde en az bir hafta çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu durum  web tasarım Fiyatları yükselmesine neden olur çünkü bambaşka bir ürün meydana getirilmiştir. Fakat bazı firmaların farklı tekniklerle özgün siteler oluşturduğu ve  Fiyat ını düşük tuttuğu görülmektedir. Bu o firmanın kullandığı kısa yollar olduğunu göstermektedir.
 
Peki, bir sitenin  web tasarım Fiyatları ını hangi unsurlar etkiler?  web tasarım  karmaşık bir şekilde oluşturulmakta ve zaman almaktadır. Birçok kod ve birçok yazılım programlarının usta bir şekilde kullanıldığı her tasarım yüksek  Fiyat lara satılır. Eğer ustaca hazırlanmış bir site alırsanız sitenizin yazılım açıkları daha az olacak yeniden masraf yapmanız gerekmeyecektir. Eğer fazla para harcamadan bir site alırsanız herkesin kullandığı bir siteden yararlanıyor gibi olmanız kaçınılmazdır. 
 
Mesela ticaret siteleri Fiyat olarak 500 tl ve 4000 tl arasında değişmektedir. Bunun nedeni sadece içerisindeki özelliklerin değişmesidir. Sitenize özellik eklendikçe ayrıcalıklı bir site olur ve sizin işinize daha fazla yarar bu nedenle  Fiyat yükselir.

İstanbul Web Tasarım

İnternet üzerinde yer alan her sayfa firma ya da kuruluş adına tanıtım niteliğindedir. Uzman kişiler tarafından hazırlanmış ise eğer temsil ettiği firmanın referansı olmaktadır. Sayfa üzerinden satışa dair ya da salt firma bilgilerinin yer aldığı bir içerik etkin şekilde hazırlandığı takdirde en etkili reklam aracıdır. İstanbul web tasarım konusunda çok daha başarılı içeriklere imza atma özelliğini barındırmaktadır.
 
Çok daha farklı deneyimlere sahip kuruluşlar, özgün içerik yaratmada etkili bir başarı grafiğine sahiptir. İçerikler düzenlenirken görsel öğeleri destekleyici nitelikler ile donatılmalıdır. Bütün bunların ilk hedefi temsil edeceği sektör bazında uyumluluk gösteren detaylar olmalıdır. Görsel algıya hitap eden estetik görünümün dışında, alt yapıyı güçlendiren yazılımlar başarılı bir uygulama için gerekliliktir.İstanbul web tasarım çalışmalarında çok daha profesyonel bir sistem ile ziyaretçi akışını arttıran, kişiyi sayfa aralıklarında boğmayan hızlı, akıcı ve amaca hizmet eder nitelikte uygulamalara gitmektedir.
 
Firmalar, günümüz şartlarında bilişim sistemleri içerisinde yer almayı, kitlelere daha kısa sürede ulaşabilmeyi zorunluluk olarak görmektedir. Bunun içindir ki çeşitli uygulamalara ve planlamalara yer vermektedirler.İstanbul web tasarım uygulama gerekliliği bilincinde olan firmalara bu anlamda etkili bir hizmet vermektedir. Doğru analizler ile doğru ve sağlıklı yolların tercih edildiği her çalışma, firma taleplerine cevap verir niteliktedir. Tanıtıma öncelik veren bu tarz sayfalar, kuruluşların ya da kişilerin, ülke geneline hatta dış ülkelere dahi açılabilecekleri bir kapı gibidir. Ne denli doğru analizler yapılırsa o denli başarılı sonuçlar elde edilmektedir.İstanbul web tasarım aşamalarında firma analizlerini en etkili şekilde gerçekleştirmektedir. Hitap edeceği kitle, firma geçmişi ve sektör alanında sahip olduğu paya dair her türlü edinim bütün bu aşamaların öncesinde belirlenmektedir. Kitlenin göz ardı edildiği bir sayfada doğru referans oluşumundan söz etmek mümkün değildir. Dolayısıyla İstanbul web tasarım uygulamalarına geçiş sürecinde, donanımlı alt yapı yazılımlarını doğru ve gerçekçi tespitler ile güçlendirerek verimli ve başarılı bir grafik oluşturmada göz dolduran sonuçlara ev sahipliği yapmaktadır.
 
Bu nedenledir ki etkili sayfaların çıkış noktası genellikle bu şehirdir.

7 Nisan 2015 Salı

İnternet sitesi kurmak ve web site ajansımız

İnternet herkes için en büyük gerekliliklerden biri halini aldı. İnternetsiz yaşam kişiler için artık neredeyse imkansız. Alışverişten hobilerine kadar kişilerin aktif değerlendirdiği internette artık sizin de yer almanız internet sitesi kurmak kadar basit. Kişiler internette bu denli aktif vakit geçirirken firmalar ve tanınmak isteyenler için internet sitesi  kurmak mecburiyet haline gelmiştir. Kobiler, girişimciler aktif bir şekilde internet kullanmakta ve bu yönde kendilerini geliştirerek daha fazla kişiye daha aktif bir kitleye ulaşmayı amaçlamakta nitekim bunu zaman içinde başarıyla doğru adımları uygulayarak gerçekleştirmektedir.
 
internet sitesi  için oldukça klasik yöntemler vardır. Bunlar; teknik olarak bazı bilgileri edinmeyi gerektirmektedir. Teknik bilgiler süreçler olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle internet sitesi  isteyen kişinin mutlaka bir internet sitesi i adresine yani domaine sahip olması gerekmektedir. İnternette bir alan olarak da tanımlanabilecek olan bu durum en önemli adımlardan biridir. Alacağınız adres size kişilerin en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. Adresinizi seçtiğiniz andan sonra alanınızın adı için tescil hizmeti çeşitli operatörler tarafından sağlanmaktadır.
 
Bu işlemin ardından hosting hizmeti gelmektedir. Alan adınızı aldınız anlak henüz hosting işlemi yapmadığınız için bu durum bir işe yaramayacaktır. Bu sayede işleminiz ve verileriniz sitede rahat bir şekilde yararlanacak konumda olacaktır. Bu işlem sayesinde girdiğiniz her veriye göre ziyaretçileriniz sitenizi görecektir. Sitenizin adını aldığınız operatörden bu hizmeti almanız mümkündür.
 
Siteyi oluşturma aşamasında büyük bir zorluk sizi beklemektedir. Sitenin başarılı bir şekilde oluşturulabilmesi için CSS, Java, Flash, Html dillerine sahip bilgilere hakim olmalısınızdır. HTML sizin için sitenin genel olarak içeriğinin oluşturulmasını sağlayacaktır. Java biliyorsanız bu sayede gerçekleştireceğiniz işlemlerle veri bazlı çalışmanız mümkündür. Flash ile sitenizin görselliğini geliştireniz ve efektler katmanız mümkün olacaktır.
 
Ancak site tek bir programın iyi bilinmesi ile kurulamaz. Çünkü kişiler görsel olarak çok daha fazla şey görmek ve bu sayede tatmin olmak isterler. Özellikle ticaret sitelerinin görselliğinde bu eklentileri doğru bir şekilde kullanmanız son derece önemlidir. Sitenizi kurarken her yönden ele almalı ve en iyi şekilde sitenizi tasarlamalısınızdır.

3 Nisan 2015 Cuma

Logo Tasarım

Logo tasarımı herhangi bir firmanın, ürünün ya da kurumun dış görünüşü anlamına gelen  harf ve resimlerle sembolleştirilen kavramlar bütünü için yapılan çalışmadır. Taşıdığı anlamlarla markanın görünen yüzü olur ve onu temsil eder. Bu sebeple çalışma yapılırken belirli kriterlere sahip olmalıdır.
Logo tasarımı yapılırken öncelikle amaç belirlenmelidir. Örneğin; bisiklet işi yapan bir firmanın logosuna bisiklet ile ilgili görseller koymak gerekir. Çalışılan firmanın özelliklerini yansıtacak ve yaptığı hizmet ile ilişkili olacak tasarımlar yapılmalıdır.
Profesyonel bir logo tasarımında öncelikle izlenmesi gereken yollar vardır.
  1. Süreç: Bilgi ve fikir alışverişinde bulunulmalı.
  2. Araştırma: Kurumun ihtiyacı olan çözümleri üretmeli.
  3. Referans: Logo tasarımları ve trendleri yakından takip ederek kendine referans sağlamalı.
  4. Konsept ve Yaratıcılık: Yeni konseptler ve tasarımlar bulmak için hırslı ve araştırmacı olmalı.
  5. Yansıma: Fikrin olgunlaşma sürecini izlemeli.
  6. Sunum: Olumlu ya da olumsuz tepkileri gözlemlemek için sunum yapılıp çevrenin fikri alınmalı.
Kurumsal kimlik oluşturmada en önemli rolü logo tasarımları oynar. Kurumun özelliklerini yansıtması açısından dikkat edilmesi gereken projelerin bu ayağında uzman bir kadronun özgün çalışmalar ile şirketin, ürünün ya da firmanın temsil edilmesi gerekir.
Profesyonel bir logonun sahip olması gereken özellikler:
  • Amaca uygun olmalıdır.
  • Özgün olmalıdır. Kişisel bir yaratım ürünüdür.
  • İlgi çekici olmalıdır. Dikkat çekici bir tasarıma sahip ve diğer logolardan ayırt edilecek özellikleri bünyesinde barındırmalıdır.
  • Sade ve yalın bir tasarım içermelidir. Göz yormaması gerekir.
  • Akılda kalıcı olmalıdır.
  • Karışık ve anlaşılmaz olmamalıdır. Verilmek istenen mesajı kısa ve öz olarak aktarmalıdır.
  • Yazı ve şekillerin bir arada kullanılması ile oluşturulmalıdır.
  • Kuruma ait renkler, şekiller ve içerikler kullanılmalıdır.
  • İnce ayrıntılı olmalı ve iyi analiz edilmelidir.
  • Profesyonelliği ön plana çıkarmalıdır.
  • Markaya uygun font seçimi yapılmalı.
  • Tasarımcının değil kurumun özellikleri öne çıkarılmalıdır.
  • Kalıplaşmış semboller kullanılabilir.
  • İsim ya da firmanın baş harflerinden yararlanılabilir.
  • Yeniliğe açık ve değiştirilebilir olmalıdır.
  • Her ölçüde ve düzeyde okunabilir olmalıdır.
  • Kopya içerik taşımamalıdır.
  • Hatırlanabilir olmalıdır. Herhangi bir ihtiyaç dâhilinde akla gelici olması kurumun menfaatinedir.
Kaliteli bir Logo tasarımı firmanızı ve sizi layıkıyla taşıyabilmelidir. Bu hizmete her firmanın ihtiyacı vardır. Bütün başarılı firmalar profesyonel bir tasarımı hak etmektedir. Bu hizmetler çerçevesinde sizler için bu alanda kendini ispatlamış firmaların iletişim bilgilerini listeler halinde sıraladık.
Siz de adınızdan söz ettirmek ve kurumsallıkta bir adım daha önde olmak için kaliteli ve şirketinizin politikasını yansıtacak tasarım yaptırmak için geç kalmamalısınız.

Logo Tasarımı ve Önemi Kurumsal Kimlik Oluşturma,Logo Tasarım Firması

Kurumsal Kimlik Tasarımında Logonun Önemi

Kurumsal kimlik tasarımında Logo tasarımı  son derece önemli bir yere sahiptir.  Logo tasarımı  , kurumların tanıtımında resim ve sembollerin kullanıldığı, firmaların diğerlerinden ayırt edilmesini sağlayan sembollerin genel adıdır.
Logo ve Kurumsal Kimlik
İyi bir logonun özellikleri:
  • Sade, anlaşılır ve hatırlanabilir olmalıdır.
  • Ayrıntıları kaybolmamalıdır.
  • Özgün olmalı ve başka kurumları çağrıştırmamalıdır.
  • Firmanın bütün özelliklerini yansıtmalıdır.
  • Akılda kalıcı olmalıdır.
  • Kültürel özellikleri yansıtacak renkler ve anlamlar kullanılmalıdır.
  • Markanın özellikleri göz önünde olmalıdır.
Çeşitleri:
  • San Serif Stili Logolar: Derli toplu, keskin hatlı olan bu tarzda amaç güçlü bir ifade yakalamaktır.
  • Tek Karakterden Oluşanlar: Modern fikir ve işaretlerin olduğu logolar.
  • Çok Karakterden Oluşanlar: Birden fazla tipografik karakterden oluşur.
  • Kombinasyon Tipi: Harflerin gölgeler ve deforme edilmiş karakterler, el çizimlerinin bilgisayarda bir araya getirilip manipüle edilmesi ile yapılır.
  • Geleneksel Olmayan: Eski tarz ve yeni tarzın bütünü olanlar.
  • Yeni Tipografik Formlar: Mevcut fontların üstünde sınırsız oynama imkanı sağlayan sistem.
  • Kaligrafik : Süslü çizgiler, el yazımları ve çizimleri ile oluşturulanlar.
  • Karmaşık Formdakiler: Kelime, obje ve sembollerin bir arada olduğu logolar.
  • Numaralardan Oluşanlar: Sadece rakamlar kullanılarak yapılanlar.
Kurumsal Kimlik Nedir?
Bir firmanın temsil edilme biçimlerinin tümüne kurumsal kimlik denir. Firmanın sektörel varlığını oluşturmak, güçlendirmek ve rakiplerinden ayrılmasını sağlamak için en önemli unsur ve tanıtım aracıdır. Ayrıca pazarlamada kurumun görünen yüzünü oluşturur.
Kurumsal kimlik kurum içi ve dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Kurum içi;
  • Amblem / Logotayp kullanım standartları
  • Antetli kağıt,
  • Devam kağıdı,
  • Zarf,
  • Kartvizit,
  • Dosya,
  • Bloknot tasarımı
  • Haberleşme formları
  • Kurum içi yönlendirmeleri
  • Muhasebe dokümantasyonlarının tasarımı
  • Şirket giyim ve davranış kuralları
  • Dijital materyallerin tasarımı
  • Kurumsal kimlik kullanım standartları kılavuzu 

Kurum dışı;
  • Araç / filo tasarımları
  • Bina cephesi ve iç tasarımı
  • Tanıtım materyalleri
  • Gazete, dergi ve diğer tanıtım materyalleri
  • Kurumsal web projesi 
Kurumsal kimlik oluşturma süreci 5’e ayrılır:
  • Planlama
  • Zamanlama
  • Sunum
  • Düzeltmeler
  • Baskı ve uygulama süreci
İyi hazırlanmış kurumsal bir kimliğin firmaya katkıları:
  • Kurumun markalaşmasını ve popülerleşmesini sağlar.
  • Rakiplerden önde olma imkanı verir.
  • Firma içeriğinin görsel aktarımını sağlar.
  • Ürün ve hizmetler hakkında bilgi aktarma imkânı verir.
Logo ve Kurumsal Kimlik Arasındaki İlişki
Kurumsal kimliğin en önemli aşaması logo tasarımlarıdır. Oluşturulurken tutarlı, şirketin özelliklerini yansıtacak ve iyi düşünülerek hazırlanmış yapıda olmalıdır.
Kendi içinde bütünlük sağlayan ve görsel öğeleri sabit  Logo tasarımı  kurumsal kimliği oluşturur.
Tasarım yapılmadan baskıya alınmaya çalışılan ürünlerde her matbaanın farklı renklerle iş yaptığını ve firmanızı temsil etmediğini göreceksiniz. Bu sebeple öncelikle kurumsal bir  Logo tasarımı   çalışması yaptırmalı ve marka, firma ya da isminizin istediğiniz gibi temsil edilmesini sağlamalısınız.

2 Nisan 2015 Perşembe

Site Tasarımları

 site hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususların başında, temsil edeceği kişi ya da kurumun doğru bir şekilde analiz edilerek o sayfaya yansıtılabilmesinin sağlanmasıdır. İçerik en önemli ve en belirleyici unsurdur. Lakin Site Tasarımları , algıda ilk beğeniyi sağlaması bakımından diğer tüm detayların önüne geçebilmektedir. Yazılımların ve alt yapıdaki donanımların kaliteli ve istenildiği gibi gerçekleştirilmesi iyi bir görsellik ile desteklenmediği sürece başarı getiren bir neticeden söz etmek mümkün değildir. Görsellik dışında bu düzenlemeler, sitenin kolay kullanılabilir oluşunu da sağlamak zorundadır.
Site Tasarımları hazırlanırken, sayfayı ziyaret edecek kitlenin bakış açısına hakim olmak son derece önemlidir. İlk giriş sayfasından itibaren kişiyi yönlendirici özellik barındırmalıdır. Doğru yönlendirmeler ile site içerisinde rahat gezinebilmeyi sağlamalıdır. İstenilen ya da hedeflenen amaç ne ise o doğrultuda vurgulara sahip olmalıdır. Tasarım olgusunda ancak amaca hizmet ediş kalitesine göre başarıdan bahsetmek mümkündür. Eğer satış amaçlı bir sayfa hazırlanıyor ise satın almayı özendirici detaylar ile donatılması, kişilere mecburiyet algısını vermesinden çok istek uyandırıcı vurgulara yer vermesi gerekmektedir.
Site Tasarımları, mevcut örnekler üzerinden geliştirilerek de yapılabilmektedir. Fakat özgün bir görüntünün elde edilebilmesi o firma ya da kuruluşun çok iyi tanımlanabilmesi neticesinde gerçekleştirilebilmektedir. Tanımak iyi bir sonuca ulaşmak için ilk adım gibi düşünülmelidir. Sonrasında hedef kitlenin tanınması önem sıralamasında yerini almaktadır. Site Tasarımları konusunda uzman kişiler, öncelikle bu bilgileri edinmelidirler.
Gerçek anlamda bir referans oluşturabilmek adına, firmanın sayfaya yansıtılması son derece önemlidir. Bunun da tek yolu tanımaktır. Sağlanan her görüntünün kolay ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Sade bir bütünlüğe ulaşan Site Tasarımları güçlü bir alt yapı ile donatılarak firmanın emrine amade bir iş yeri haline gelmektedir. Bilişim teknolojilerinin günümüzdeki etkisinin büyüklüğü tartışılamaz bir gerçektir. Bu teknoloji arasında etkin bir şekilde yer almak, sabit kalabilmek sonrasında gelecek uçsuz bucaksız başarı grafiği yükselişleridir. Basit gibi görünen lakin gerçek anlamda uzmanlık gerektiren bir reklam aracı niteliğindedir. Ve internet içerisinde güçlü bir duruş sergilemek, hemen hemen her sektörün zorunluluğunu hissettiği engin bir deniz gibidir.

Ucuz Web Sitesi Yaptırmak

Bir sunucu üzerinde çalışabilecek olan yazılımlar için Web Yazılımı denmektedir. Web Yazılımı web teknolojileri yardımıyla oluşturulmakta bu nedenle de;  Netscape, Safari, Chrome tarayıcılarında sorun çıkarmadan çalışabilmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayarlarda çok şubeli çözüm olarak bilinmekte olan birçok kullanıcının yararlandığı ekonomik çözüm türleri ardır. Web Yazılımı uzman kişiler tarafından ya da kişisel olarak oluşturulabilmektedir. Bazı yazılım özelliklerini bildikten sonra bu konu oldukça hızlı bir şekilde kavranmakta ve kişiler kendi özgür alanlarını oluşturabilmektedirler. Artık herkes kısa sürede bütün cihazlara uyumlu olan ve cihazın sorunlu hallerinden donanımın eksiklerinden etkilenmeyen yazılımlar hızlı bir şekilde yaygınlaşmıştır. Geliştirme imkanı bulunan bu yazılımlar diğer programlardan da yararlanılabilmesi ve lokal olarak oluşturulan programlar baz alınarak Fiyat larının işlevinden az olması bu yazılımların çok fazla yaygın hale geleceğinin göstergesi durum şu anda da yeterince yaygın olduğunu göstermekte.
Ancak bu yazılımlarla yeni uğraşmaya başlayanlar için en temel soru Web Yazılımının ne tarz özellikler barındırması gerektiğidir.  Öncelikle bilinmelidir ki Web Yazılımları sadece internet için değildir. Dilerseniz bir ihtiyaç doğduğunda kapalı sistem halinde de bu yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Bazen ofis içinde bu yazılımlardan yararlanılmakta ve bu ofis ağlarına network denmektedir. İnternete bağlı olsanız da olmasanız da bu ağlardan ofisinizde rahat bir şekilde yararlanmanız mümkündür. Bu yazılımın en iyi yönlerinden biri herhangi bir bilgisayara yeterli bilgiler olduğunda dışarıdan da bağlanabilmesidir. En büyük avantajlardan biri olarak görülmektedir.
Ancak bir web sitesi yapabilecek durumda değilseniz ve internetin size sunduğu bu imkanlardan yararlanmak istemekteyseniz yapmanız gereken Ucuz web sitesi olarak bilinen hazır sitelerden yararlanmaktır. Hatta internet üzerinde Ucuz web sitesi olarak ticari site dahi bulmanız mümkündür. Her zaman Ucuz web sitesi bulma imkanınız olan hazır site sunan blog ya da çeşitli ticari firmalardan yararlanabilirsiniz. Bu firmalar size reklam payı verir gibi kendi isminizden sonra site ismini verecektir. Eğer bu bir ticari site ise aylık ücret ödeyeceğiniz siteler için isim almanıza dahi gerek yoktur eğer isterseniz kendi sitenize yönlendirmek için isim ve alan alabilirsiniz. Eğer bir blog ise ücretsiz olarak açmanız mümkün olacaktır.